Постоји мишљење да је топла храна много кориснија за наше тело од хладне хране. Међутим, поједини гастроентеролози су уверени да ова изјава нема никакве везе са истином...
“Обавезно једите супу или нешто вруће!” Ову фразу смо чули од наших бака и мајки, чини се, хиљаду пута. Али да ли је топла храна заиста толико корисна као што нас уче од детињства? Поједини гастроентеролози су уверени да у ствари ово популарно мишљење није ништа друго до мит.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
У интервјуу једној од руских публикација, гастроентеролог Наталија Марченко је рекла да немамо потребу да свакодневно једемо супу или другу топлу храну. Према речима лекара, најудобнија за човека је храна на приближно истој температури као и наше тело. У овом случају, најрационалније је јести храну на собној температури.
Прочитајте још: Чаробни напитак за мршављење, јачање имунитета и чишћење црева: Помешајте ове две намирнице
- Ако говоримо о доручку, онда је исти јогурт избалансиран у протеинима, мастима и угљеним хидратима, ако је природан производ без очигледних конзерванса и боја. Нема потребе да се редовно узима топла храна - сматра докторка и гастроентеролог Наталија Марченко.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ