Они добро засићују тело, обогаћују главне хранљиве материје и позитивно утичу на опште здравље
Орашасти плодови су присутни у људској исхрани од давнина. Врсте орашастих плодова имају одређене разлике. Ипак, предности ових производа не могу се преценити. Увек треба запамтити о норми и умерености.
Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу
Орах
Најприступачнији и најкориснији може се назвати орахом. Садржи ред величине више антиоксиданата од других. Богат је јодом, који помаже у превенцији болести штитне жлезде. Свакодневна употреба смањује ризике повезане са болестима срца и крвних судова. Позитиван ефекат је због присуства витамина Ц, А, Е, групе Б, гвожђа, фосфора, магнезијума, калцијума, корисних масних киселина итд.
Лешник
Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне
Има велику енергетску вредност. На 100 грама око 700 калорија. Садржи и неопходне витамине и минерале. Препоручује се код повећаног менталног стреса, хроничног умора, а такође и за побољшање имунитета. Помаже у побољшању циркулације крви и метаболизма.
Бадеми
Бадеми делују као антиоксиданс. Препоручује се за болести желуца и црева, висок холестерол, оштећење вида. Благотворно делује на јетру, жучну кесу и бешику. Има висок садржај витамина Е.
Индијски орах
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Засићује масним киселинама, јача судове мозга и срца, позитивно утиче на функционисање имуног система, као и на зубну глеђ.
Пистаћи
Пистаћи због присуства танина у свом саставу, имају антибактеријско и антиинфламаторно дејство. Подстиче уклањање тешких метала и токсина. Препоручује се и код сметњи у варењу и током периода опоравка након болести.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ