Oni dobro zasićuju telo, obogaćuju glavne hranljive materije i pozitivno utiču na opšte zdravlje
Orašasti plodovi su prisutni u ljudskoj ishrani od davnina. Vrste orašastih plodova imaju određene razlike. Ipak, prednosti ovih proizvoda ne mogu se preceniti. Uvek treba zapamtiti o normi i umerenosti.
Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu
Orah
Najpristupačniji i najkorisniji može se nazvati orahom. Sadrži red veličine više antioksidanata od drugih. Bogat je jodom, koji pomaže u prevenciji bolesti štitne žlezde. Svakodnevna upotreba smanjuje rizike povezane sa bolestima srca i krvnih sudova. Pozitivan efekat je zbog prisustva vitamina C, A, E, grupe B, gvožđa, fosfora, magnezijuma, kalcijuma, korisnih masnih kiselina itd.
Lešnik
Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne
Ima veliku energetsku vrednost. Na 100 grama oko 700 kalorija. Sadrži i neophodne vitamine i minerale. Preporučuje se kod povećanog mentalnog stresa, hroničnog umora, a takođe i za poboljšanje imuniteta. Pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i metabolizma.
Bademi
Bademi deluju kao antioksidans. Preporučuje se za bolesti želuca i creva, visok holesterol, oštećenje vida. Blagotvorno deluje na jetru, žučnu kesu i bešiku. Ima visok sadržaj vitamina E.
Indijski orah
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Zasićuje masnim kiselinama, jača sudove mozga i srca, pozitivno utiče na funkcionisanje imunog sistema, kao i na zubnu gleđ.
Pistaći
Pistaći zbog prisustva tanina u svom sastavu, imaju antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Podstiče uklanjanje teških metala i toksina. Preporučuje se i kod smetnji u varenju i tokom perioda oporavka nakon bolesti.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU