Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НИКАДА БРЖЕ ДО РАВНОГ СТОМАКА: Трикови нутриционисте помоћу којих ћете бити спремни за плажу

Да бисте имале раван стомак, нису потребне велике патње или чудесне дијете, вец́ доследност

1721125390_shutterstock_2296804089.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Раван стомак је наша највећа жеља када дође лето. Да ли сте закаснили и да ли постоји експесно решење? Нутрициониста Бранка Мирковић открива пар ефикасних и брзих трикова како бисте изгледали привлачно и када се скинете на плажи.

- Решење је вода, односно хидратација. Придржавајте се правила и стомак ће се изравнати, а брзо ћете скинути и који килограм - наглашава наша саговорница и нуди неколико савета.

План хидратације

После буђења и 45 минута пре оброка попијте 6-8 дл воде, најбоље оне са добрим пХ вредностима, собне температуре. Пијте из чаше у великим гутљајима и поновите то пре сваког од три главна оброка.
После оброка, немојте пити воду два сата. Између оброка можете пити течности колико желите.
Дневно попијте најмање 2,5 литра воде, а наравно можете и више у зависности од потреба, пола, физичког напора и индивидуалног знојења.

План исхране

У току дана треба имати три оброка, 45 минута после уноса течности.

1. Доручак

Први, трећи и сви непарни дани: два до три кувана јаја заједно са краставцем, парадајзом и паприком (око 150 г), само их посолите. Кафу пијте без шећера.
Други, четврти и сви парни дани: једно кувано јаје, 150 г рендане шаргарепе са лимуном и кафа без шећера.

2. Ручак

То може да буде чинија разног поврћа као салата (све врсте зелених салата, ајзберг, беби спанаћ, беби микс, краставац, парадајз, паприка), једна рендана средња шаргарепа и 150 г гриловане пилетине.
Замена за пилетину могу да буду димљена ћурећа прса. За дресинг: по 1 кк маслиновог уља, соја соса и сенфа, мало лимуна, со.
Сваки други дан можете направити замену са 400 г краставца и једним киселим млеком, уз со. Ако желите, можете додати оригано, босиљак или мирођију. Бели лук такође додајте по жељи, може и у праху.

3. Вечера

Први, трећи и сви непарни дани: потаж од тиквица, једно кувано јаје и један парадајз.
Други, четврти и сви парни дани: 200 г беле морске рибе из рерне без уља (само маринада) и пола шоље барене блитве или спанаћа (може и беби спанаћ), 3 чери парадајза. Замена за рибу: 60 г димљеног лососа или 55 г туњевине из конзерве.
Други, четврти и сви парни дани (друга опција): 150 г куване пилетине, 100 г беби спанаћа, 100 г краставаца и 4 чери парадајза, само посолите.

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas