Да ли имате проблем са вишком масти на стомаку? Стручњак верује да је петодневна дијета одличан начин да се изгуби тежина и подмлади организам
Ако једноставно не можете да се решите сала на стомаку, дијета 5 дана' би могла бити одлична опција за вас - резултати долазе брзо, а процес је сигуран и добро осмишљен. Професор Валтер Лонго, директор Института за дуг живот, осмислио је занимљив и изузетно ефикасан концепт мршављења. То је 5-дневна дијета која нуди брзе и сигурне резултате мршављења. Открио је да одређене врсте исхране могу да активирају матичне ћелије и стимулишу регенерацију и подмлађивање више органа, чиме се може смањити ризик од многих болести.
Његов препознатљиви дневни план оброка, у комбинацији са техникама практиковања повременог поста, показао је изванредне резултате у лабораторијским и клиничким испитивањима. Др Џејсон Фанг се слаже да пост није нешто на шта је наше тело навикло: "Наша тела су дизајнирана за гладовање, због чега имамо телесне масти.
Брза петодневна дијета (5Д дијета) има елементе поста, што је резултат смањеног броја калорија дозвољених током 5 дана. Ради се о томе да је првог дана дозвољено унети 1.100 калорија, а осталих дана само 800.
Поврће и нискокалорично воће су основа овог плана исхране, а током тих 5 дана се не препоручује интензивно вежбање. Наравно, дозвољено је лагано ходање, пилатес или јога.
Ово је пример јеловника за 5-дневну исхрану, а калоријски унос се мора прилагодити планираном.
Дан 1
Доручак: Смути од бобица (малине, боровнице, купине) са мешавином целера, краставца, пола авокада и једне урме.
Ручак: Кајгана са тофу сиром, спанаћ са авокадом, сервирано са киноом.
Вечера: Тиквице, броколи и шаргарепа на пари са сосом од ђумбира и кикирикија.
Дан 2
Доручак: Смути од спанаћа, зелених јабука, целера, краставца и мало лимуновог сока.
Ручак: Салата од киное са чери парадајзом, краставцем, авокадом и семенкама бундеве.
Вечера: Зачињено поврће кувано на пари (паприка, тиквице, печурке) са пиреом од шаргарепе.
Дан 3
Доручак: Смути од боровница, спанаћа, краставца, пола авокада и чиа семенки.
Ручак: Печурке на роштиљу са кинојом и салатом од свежег поврћа (зелена салата, парадајз, краставац).
Вечера: Прокељ и карфиол на пари са сосом од лимуна, белог лука и маслиновог уља.
Дан 4
Доручак: Смути од купине, зелена салата, целер, краставац и једна урма.
Ручак: Салата од спанаћа, авокада, орашастих плодова (ораси, бадеми) и чери парадајза.
Вечера: Динстано поврће (тиквице, патлиџан, печурке) са мисо пастом и сосом од ђумбира.
Дан 5
Доручак: Смути од малина, целера, краставца и сока од лимете.
Ручак: Салата од киное са печеним леблебијем, авокадом, спанаћем и маслинама.
Вечера: Кувано поврће (броколи, шаргарепа, тиквице) са сосом од ђумбира и кикирикија.
*Пре увођења промена у исхрану, неопходно је консултовати се са лекаром.
(Сенса.хр)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ