Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДИЈЕТА 5 ДАНА: Идеално решење уколико желите да се отарасите сала са стомака за кратко време

Да ли имате проблем са вишком масти на стомаку? Стручњак верује да је петодневна дијета одличан начин да се изгуби тежина и подмлади организам

1725357873_Foto-Shutterstock-stomak.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ако једноставно не можете да се решите сала на стомаку, дијета 5 дана' би могла бити одлична опција за вас - резултати долазе брзо, а процес је сигуран и добро осмишљен. Професор Валтер Лонго, директор Института за дуг живот, осмислио је занимљив и изузетно ефикасан концепт мршављења. То је 5-дневна дијета која нуди брзе и сигурне резултате мршављења. Открио је да одређене врсте исхране могу да активирају матичне ћелије и стимулишу регенерацију и подмлађивање више органа, чиме се може смањити ризик од многих болести.

Његов препознатљиви дневни план оброка, у комбинацији са техникама практиковања повременог поста, показао је изванредне резултате у лабораторијским и клиничким испитивањима. Др Џејсон Фанг се слаже да пост није нешто на шта је наше тело навикло: "Наша тела су дизајнирана за гладовање, због чега имамо телесне масти.

Брза петодневна дијета (5Д дијета) има елементе поста, што је резултат смањеног броја калорија дозвољених током 5 дана. Ради се о томе да је првог дана дозвољено унети 1.100 калорија, а осталих дана само 800.

Поврће и нискокалорично воће су основа овог плана исхране, а током тих 5 дана се не препоручује интензивно вежбање. Наравно, дозвољено је лагано ходање, пилатес или јога.

Ово је пример јеловника за 5-дневну исхрану, а калоријски унос се мора прилагодити планираном.

Дан 1

Доручак: Смути од бобица (малине, боровнице, купине) са мешавином целера, краставца, пола авокада и једне урме.

Ручак: Кајгана са тофу сиром, спанаћ са авокадом, сервирано са киноом.

Вечера: Тиквице, броколи и шаргарепа на пари са сосом од ђумбира и кикирикија.

Дан 2

Доручак: Смути од спанаћа, зелених јабука, целера, краставца и мало лимуновог сока.

Ручак: Салата од киное са чери парадајзом, краставцем, авокадом и семенкама бундеве.

Вечера: Зачињено поврће кувано на пари (паприка, тиквице, печурке) са пиреом од шаргарепе.

Дан 3

Доручак: Смути од боровница, спанаћа, краставца, пола авокада и чиа семенки.

Ручак: Печурке на роштиљу са кинојом и салатом од свежег поврћа (зелена салата, парадајз, краставац).

Вечера: Прокељ и карфиол на пари са сосом од лимуна, белог лука и маслиновог уља.

Дан 4

Доручак: Смути од купине, зелена салата, целер, краставац и једна урма.

Ручак: Салата од спанаћа, авокада, орашастих плодова (ораси, бадеми) и чери парадајза.

Вечера: Динстано поврће (тиквице, патлиџан, печурке) са мисо пастом и сосом од ђумбира.

Дан 5

Доручак: Смути од малина, целера, краставца и сока од лимете.

Ручак: Салата од киное са печеним леблебијем, авокадом, спанаћем и маслинама.

Вечера: Кувано поврће (броколи, шаргарепа, тиквице) са сосом од ђумбира и кикирикија.

*Пре увођења промена у исхрану, неопходно је консултовати се са лекаром.

(Сенса.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas