Oglas
· · Komentari: 0

NIKADA BRŽE DO RAVNOG STOMAKA: Trikovi nutricioniste pomoću kojih ćete biti spremni za plažu

Da biste imale ravan stomak, nisu potrebne velike patnje ili čudesne dijete, već doslednost

1721125390_shutterstock_2296804089.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Ravan stomak je naša najveća želja kada dođe leto. Da li ste zakasnili i da li postoji ekspesno rešenje? Nutricionista Branka Mirković otkriva par efikasnih i brzih trikova kako biste izgledali privlačno i kada se skinete na plaži.

- Rešenje je voda, odnosno hidratacija. Pridržavajte se pravila i stomak će se izravnati, a brzo ćete skinuti i koji kilogram - naglašava naša sagovornica i nudi nekoliko saveta.

Plan hidratacije

Posle buđenja i 45 minuta pre obroka popijte 6-8 dl vode, najbolje one sa dobrim pH vrednostima, sobne temperature. Pijte iz čaše u velikim gutljajima i ponovite to pre svakog od tri glavna obroka.
Posle obroka, nemojte piti vodu dva sata. Između obroka možete piti tečnosti koliko želite.
Dnevno popijte najmanje 2,5 litra vode, a naravno možete i više u zavisnosti od potreba, pola, fizičkog napora i individualnog znojenja.

Plan ishrane

U toku dana treba imati tri obroka, 45 minuta posle unosa tečnosti.

1. Doručak

Prvi, treći i svi neparni dani: dva do tri kuvana jaja zajedno sa krastavcem, paradajzom i paprikom (oko 150 g), samo ih posolite. Kafu pijte bez šećera.
Drugi, četvrti i svi parni dani: jedno kuvano jaje, 150 g rendane šargarepe sa limunom i kafa bez šećera.

2. Ručak

To može da bude činija raznog povrća kao salata (sve vrste zelenih salata, ajzberg, bebi spanać, bebi miks, krastavac, paradajz, paprika), jedna rendana srednja šargarepa i 150 g grilovane piletine.
Zamena za piletinu mogu da budu dimljena ćureća prsa. Za dresing: po 1 kk maslinovog ulja, soja sosa i senfa, malo limuna, so.
Svaki drugi dan možete napraviti zamenu sa 400 g krastavca i jednim kiselim mlekom, uz so. Ako želite, možete dodati origano, bosiljak ili mirođiju. Beli luk takođe dodajte po želji, može i u prahu.

3. Večera

Prvi, treći i svi neparni dani: potaž od tikvica, jedno kuvano jaje i jedan paradajz.
Drugi, četvrti i svi parni dani: 200 g bele morske ribe iz rerne bez ulja (samo marinada) i pola šolje barene blitve ili spanaća (može i bebi spanać), 3 čeri paradajza. Zamena za ribu: 60 g dimljenog lososa ili 55 g tunjevine iz konzerve.
Drugi, četvrti i svi parni dani (druga opcija): 150 g kuvane piletine, 100 g bebi spanaća, 100 g krastavaca i 4 čeri paradajza, samo posolite.

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas