Вид је најважнији при избору хране. Црвена има предност над зеленом јер је храњивија и има више калорија. Људима је у генетском коду записано да бирају црвену пре зелене хране
Битка око поврћа води се у готово свакој кући. Броколи деци једноставно не изгледа и не мирише привлачно као малина. Поготово ако је малина гумена и шећерна. Али нису деца у потпуности крива за своју избирљивост.
Људима је у генетском коду записано да бирају црвену пре зелене хране (месо пре грашка). Нова Италијанска научлна студија каже да се при избору хране водимо њеним изгледом.
- Према неким теоријама, наше се чуло вида развијао тако да с лакоћом препозна најхранљивије бобице, воће и поврће из џунгле зеленила које га је окруживало - појаснила је Раффаелла Румиати, координаторка ове студије.
Прочитајте још: Људима који једу СЛАТКО недостаје љубав, а они који ДОСОЉАВАЈУ сваку јело имају имају лошу ОСОБИНУ
Аутор студије, др Францесцо Форони, објаснио је како нам боја говори пуно о намирницама.
- Што је сирова храна црвенија, то је вероватније да је храњива, док зелена боја упућује на то да има мало калорија - појашњава др Францесцо Форони.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ