Многи стављају уље у воду док кувају тестенину како се не би лепила.
Током лета углавном спремамо лаганије и једноставније оброке, а пасте свакако спадају у ту категорију. Поред тога што се брзо спремају, шпагете или макароне уз омиљени сос чине преукусан ручак.
Иако делује да нема неке велике филозофије у кувању тестенине, важно је знати пар трикова како би била идеално скувана.
Постоје бројни савети када је у питању кување тестенине попут идеалне температуре воде и минутаже, додавања соли, као и уља, како се шпагете или макароне не би лепиле за дно шерпе.
Међутим, професионални кувари тврде да је додавање уља у воду док се тестенина кува непотребно јер доноси више штете него користи.
Наиме, они сматрају да додавање уља може да уништи цео оброк јер ће учинити тестенину маснијом, што ће спречити сос да се лепо залепи ша шпагете или макароне.
С друге стране, додавање соли је и те како пожељно јер вода за тестенину треба да буде слана отприлике као морска вода, тако да вам за савршено скувану и укусну пасту треба много више од прстохвата соли.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ