Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МДУРОЛИЈЕ

Кувари поручују: На ДРВЕНОЈ дасци не смете сећи ове НАМИРНИЦЕ

Да ли сте размишљали о томе која је кухињска даска за сечење безбеднија и прихватљивија? Дрвена или пластична?

1594627447_Depositphotos_34576725_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Дрвене даске су савршене за сечење поврћа, и то чврстог, као што је шаргарепа, кромпир, ротквице, паприка, парадајз. Обавезно користите ову даску, јер чврста дрвена подлога омогућава да се поврће правилније исече.

Прочитајте још: Када прочитате шта се налази на дасци за сечење и варјачи, ОДМАХ ЋЕТЕ ИХ БАЦИТИ

Кулинарски стручњаци, међутим, дрвене даске не препоручују за сечење пилетине и другог меса, јер се њихови делови задржавају у ситним пукотинама које се тешко перу.

За поврће Фото: Депозит

За које намринице је пластична даска?

Зато је пластична даска за ове намене прави избор. Лакша је за одржавање и чишћење, а и практичнија за сечење меса. Пластичне даске не упијају мирис баш лако, па на њој можете да сечете без бојазни и црни и бели лук.

Даске редовно перите, и дрвене и палстичне!

И што је најважније, даске редовно после употребе чистите, без обзира на то од ког су материјала. На тај начин неће бити трагова заостале хране, а намирнице ћете боље сечи.

Како да се тестенина не залепи?

По навици, већина кува тестенину у шерпи са пуно воде и то тек када вода прокључа. Међутим, постоји и други начин припреме са мање воде, а притом се брже кува и штеди струја.

Тестенину сипајте у плићи суд, у хладну воду.

Тестенину ставите у плићи суд, сипајте хладну воду само да прекрије пасту, а затим укључите ринглу. Стављањем у хладну воду избегавате могућност да се тестенина залепи за дно суда.

Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)

Пустите да вода проври повремено мешајући дрвеном варјачом. Зависно од врсте тестенине време кувања је између седам и десет минута. Воду након кувања немојте бацити, јер можете да је искористите за припрему соса за тестенину.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas