Када је реч о уљу све његове врсте захтевају посебне услове.
Свака намирница има одређена својства која могу да се промене уколико је не држимо на правом месту. Често у брзини не размишљамо много о томе, па намирнице неодређено одлажемо по кухињи.
Прочитајте још: Не знате како да се отарасите КАМЕНЦА и КРЕЧА са СЛАВИНЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ и НАЈБРЖИ начин
Прво и основно правило је да ни једно уље не би требало да се држи изнад шпорета јер је на том месту највише изложено топлоти која му неће пријати.
Где чувати уље?
Кувар Брајан Маларки детаљно је образложио које уље на који начин треба да чувамо.
Маслиново уље
Маслиново уље би требало добро да затворимо како не би улазио ваздух јер он може да погорша квалитету. Идеална температура на којој би требало да стоји је око 18°Ц. Најбоље би било да га одложимо на хладном и тамном месту. Приметили сте да се углавном налази у тамнозеленој боци јер ова нијанса помаже у филтрирању штетних УВ зрака, пише Реал симпле.
Прочитајте још: Напорне мрље: Како да најлакше очистимо СТАКЛО РЕРНЕ? (ВИДЕО)
Кокосово уље
Кокосово уље треба држази посуди с херметичким поклопцем, а најбоље је да стоји у најхладнијем кухињском ормарићу где нема светла. Ово уље је отпорно на оксидацију јер је изузетно богато засићеним масноћама и стабилно, али висока температура и светло му не пријају.
Друга биљна уља треба можемо да чувамо у фрижидеру до 6 месеци или на хладном и тамном месту до 2 године. Добро је и да стоје у пластичним боцама.