Често се дешава да се укућани жале да су супа или чорба масне, а уз помоћ савета исусних домаћица лако ћете решити овај проблем.
Домаћа супе (или чорбе), која ја испала нешто маснија него што желите, лако можете да добијете бистрину која је баш по вашем укусу. Вишка масноће, наиме, можете да се ослободите на два начина.
Прочитајте још: Домаћа супа је прави лек, а да би била бистра примените један ТРИК (Фото/Видео)
За први вам је неопходан кухињски папирни убрус. Ставите у судоперу празну шерпу, на њу цедиљку, па преко папир. Сада преко њега сипајте супу. Видећете, масноћа ће остати на папиру, нарочито ако је супа већ поприлично охлађена.
Коцкице леда решавају проблем масне супе.
За други начин припремите коцкице леда. Чим приметите да је течност премасна, склоните је са рингле и оставите да се неколико минута прохлади. Кад вишак масноће почне да испливава одмах поред шерпе ставите коцкице леда. Масноћа ће се брзо стврднути, а кад се то деси брзо је извадите кашиком.
Да јело не би искипело, што се дешава свим домаћицама, примените трик са варјачом.
Често се дешава да оставите јело да се кува, а у међувремену одете у другу просторију да нешто обавите и, кад се вратите, схватите да вода кипи. Не би то било ништа страшно кад након свега не би било и додатног посла, односно темељног чишћења умазаног шпорета.
Прочитајте још: Не бацајте пире, за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (Фото)
Како бисте то избегли, примените једноставан трик. На шерпу, попречно, ставите дрвену варјачу. Сад нећете морати да стражарите поред шпорета.