· · Коментари: 0
САВЕТ

Домаћа супа је прави лек, а да би била бистра примените један ТРИК (Фото/Видео)

Бакине супе су увек биле жуте и бистре зато што је примењивала два једноставна трика

supa1.jpg
Фото: А. М.

Многе домаћице сећају да је супа њихових бака била жута као дукат и бистра као поток, али њима то не полази од руке. Тајна је у само једном - треба скидати пену.

Пилећа супа Фото: А. М.

Прочитајте још: Све намирнице имају пестициде, али постоји ОСАМ начина да их уклоните

Добро је позанто да се домаћа супа дуго кува. Наиме, прво се очисти сво потребно поврће: шаргарепа, зелен, паштрнак и целер. Да би се супа упила све витамине поврће се исече на пола.

Дода се и црни лук, а уколико се кува за члана породице који је прехлађен додају се и два црна лука. Међутим, старе домаћице црни лук прво ставе на плотну да се мало запече. То је један од разлога зашто је супа мутна. Дакле, у супу се убацује очишћен и опран црни лук, никако мало запечен. У супу се убаци и чен или два белог лука.

Месо се исече и опере. Деца највише воле пилећу супу, али је још укуснија уколико се дода и парче телетине.

Пена се уклања кашиком Фото: А. М.

Рецепт за кување супе је добро познат: када проври рингла се смањи и супа се кува наредних сат или сат ипо.

Најукуснија је супа од две врсте меса.

Међутим, пре него што проври супа ће на површину избацити пену коју обично ствара месо. Ту пену треба пажљиво склонити кашиком, јер управо она, уколико остане, чини да супа добије мутну нијансу. Када се уклони пена, супа се зачини по укусу, поново поклопи и пусти да тихо крчка.

Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара (Фото/Видео)

Када је супа скувана веома је важно процедити је и додатно избацити пену, мрвице поврћа и меса који ће замутити супу. Процеђена супа се прокува и убаце резанци или направе кнедле.

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.