Чорба од ослића са поврћем је врло лагана и укусна

Састојци:
1 кашика уља
1 лук ситно исецкан
1 чен белог лука, врло ситно исецканог
250 г кромпира, ољуштеног и исеченог на коцкице
250 г шаргарепе, исечене на коцкице
1 паприка, исецкана на коцкице
200 г празилука ситно исеченог
1 кашика парадајз пиреа
1¼ литра повртног бујона
1 ловоров лист
10 г мирођије
400 г филета ослића
1 лимун, корица и сок
Рецепт за чорбу од ослића са поврћем:
За чорбу загрејте уље на средњој ватри и пржите лук 5-7 минута док не омекша. Помешајте бели лук, кромпир, шаргарепу, паприку, празилук и парадајз пире и кувајте још 3-5 минута. Залијте бујоном и умешајте ловоров лист. Пустите да проври, а затим поклопите и кувајте 15 минута док поврће не омекша.
Већину мирођије ситно исецкајте, оставите неколико целих гранчица. Рибу исеците на комаде величине залогаја и зачините сољу, бибером и са мало лимуновог сока. Додајте рибу у супу заједно са прстохватом лимунове корице и сецкане мирођије. Крчкајте на лаганој ватри 5-7 минута док се риба не скува. Извадите ловоров лист и зачините чорбу по укусу, по потреби додајте још лимуновог сока или корице. Уживајте.
(Мондо)
БОНУС ВИДЕО