Италијанима је ова супа, позната још и као карабача, једно од омиљених јела већ стотинама година
Овај рецепт датира још из времена ренесансе. Како причају Италијани, то је била омиљена супа Леонарда да Винчија. Италијанима је карабача једно од омиљених јела већ стотинама година.
Тосканска супа - састојци:
Лук – можете користити бели или црни лук, али верујте нам – овде је најбоље да узмете црвени
Цимет – четвртина кашичице
Темељац – од поврћа се користи традиционално, али можете користити и пилећи
Бело вино – најбоље је суво италијанско бело вино
Пармезан – не више од једне кашике
Тосканска супа - припрема:
Огулите и одрежите крајеве лука и исеците их напола. Лук ситно исецкајте што тање можете. Загрејте маслиново уље у великом, дубоком лонцу. Додајте лук и промешајте да се премаже уљем, додајте прстохват соли и кувајте лук веома полако на слабој ватри док не омекша и не распадне се. За то је потребно око 45 минута.
Након кувања, додајте сирће, вино, прстохват цимета и црни бибер. Пустите да се крчка док не испари половина количине вина.
Додајте темељац и ловоров лист и динстајте 30 минута. Послужите са парчетом препеченог или печеног хлеба са отопљеним пармезаном.
(Глоссy)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ