Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Супица која јача имунитет: Помаже у ублажавању симптома прехладе

Познато је да се конзумирање пилеће супе препоручује када имате прехладу, а стручњаци наводе да је то због карнозина, који помаже у борби против упале и инфекција.

1729938703_Untitled.jpg
Oglas

Да бисте заиста разумели умирујуће и лековито дејство пилеће супе, важно је узети у обзир њене састојке супе. Нису све пилеће супе пуне хранљивих лековитих својстава.

На пример, ултра обрађеним конзервираним верзијама пилеће супе, са и без резанаца, недостају многи антиоксиданси који се налазе у домаћим верзијама. Већина верзија пилеће супе у кесици нема поврће.

Основни хранљиви састојци у домаћим верзијама супе су оно што издваја ове супе од  верзија из кесице. Пилетина обезбеђује телу потпуни извор здравих материја, као што је карнозин, за борбу против инфекције и упала. Поврће обезбеђује широку лепезу витамина, минерала и антиоксиданата. 

Чак и топлина пилеће супе може да помогне. Испијање течности и удисање испарења повећавају температуру назалних и дисајних путева, што ослобађа густу слуз која често прати респираторна обољења. 

Биље и зачини који се понекад користе у пилећој супи, као што су бибер и бели лук, такође ослобађају слуз. Чорба, која садржи воду и електролите, помаже код рехидрације.

Да бисте максимизирали здравствене предности пилеће супе, препоручује се домаћа варијанта, која се може припремити са шаргарепом, целером, свежим белим луком, зачинским биљем и зачинима. Ова супица подиже имунитет и прави је спас у данима прехладе. 

Наука сугерише да пилећа супа заиста помаже у ублажавању симптома прехладе, преноси тхе Цонверсатион.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas