Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СКУВАЈТЕ ПАСУЉ ЗА 45 МИНУТА: Трик је у једном састојку који вам не би пао на памет

Сви волимо домаћински пасуљ

1726228676_815dc41d66108196ff791bdab09f5267c9dfd4ef.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Међутим, на великим врућинама ретко се усуђујемо да спремамо ово укусно јело, јер обично имамо претпоставку да ћемо сате и сате провести поред шпорета.Главно питање када га неко припрема је то може ли некако брже да се скува.

Има различитих теорија и трикова а неке од њих и не дају задовољавајуће резултате.

Једна од варијанти је коришћење експрес лонца, који у многоме скраћује процес кувања и то не само код пасуља. Али ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.

Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате 1 кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога процедите воду и додате мало уља. Добро промешајте, како би били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.

Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45-50 минута и требало би да добијете потпуно скуван пасуљ.

Наравно ово неће бити правило, ако је пасуљ изузетно стар, па ћете у том случају морати мало да продужите време кувања.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas