Сви волимо домаћински пасуљ
Међутим, на великим врућинама ретко се усуђујемо да спремамо ово укусно јело, јер обично имамо претпоставку да ћемо сате и сате провести поред шпорета.Главно питање када га неко припрема је то може ли некако брже да се скува.
Има различитих теорија и трикова а неке од њих и не дају задовољавајуће резултате.
Једна од варијанти је коришћење експрес лонца, који у многоме скраћује процес кувања и то не само код пасуља. Али ако немате експрес лонац, онда ћете морати да примените неки од ових савета које искуснији кувари користе већ годинама.
Добро је да код првог кувања пасуља у воду додате 1 кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, након тога процедите воду и додате мало уља. Добро промешајте, како би били сигурни да је уље распоређено по сваком зрну.
Долијте хладну воду у односу 4:1 према пасуљу, додајте 50 мл ракије и прокувајте. Оставите да се крчка 45-50 минута и требало би да добијете потпуно скуван пасуљ.
Наравно ово неће бити правило, ако је пасуљ изузетно стар, па ћете у том случају морати мало да продужите време кувања.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ