Дани су поста су почели, а пред вама је идеја за следећи посни ручак
Потребно је:
- 400г крупног пасуља
- 1 главица црног лука
- ловоров лист
- 2 шаргарепе
- 1 кромпир
- неколико зрна бибера
За запршку треба:
- уље
- 2 главице црног лука
- 4 већа чена белог лука
- 1 кашика брашна
- слатка млевена паприка
- 1 кашика сувог зачина
- 1 кашика ајвара
Припрема:
Опрати пасуљ неколико пута, а онда сипати мало воде да ври 2-3 минута, па процедити и опрати.
Налити хладу воду. Додати сецкан црни лук, ловорв лист, и зрна бибера. Убацити и мало уља, сецкану шаргарепу и кромпир на коцкице.
Кувати сат времена ако је пасуљ од ове године или дуже ако је старији. За запршку исецкати црни и бели лук. У тигањ сипати уље, па додати сецкан црни лук и пржити да добије жуту боју. Ставити брашно, па пржити све заједно 1-2, па убацити бели лук.
Све заједно још мало пржити и додати млевену паприку, измешати и сипати у пасуљ. Додати зачин и оставити пасуљ да се кува неколико минута. Пробати укус. Ако треба додати соли. Уживајте!