Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како брзо скувати пасуљ: 2 супер трика која ће домаћице стално користити

Уз ова два трика пасуљ се најбрже кува

1729847745_d05d63a5f06c2aefab31df9e447497f85b3f43fb.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Јело које је омиљено не само у Србији него и на просторима читавог Балкана јесте пасуљ. Међутим, у његовој припреми домаћице се сусрећу са проблемом званим време – некада је пасуљу потребно више сати да се скува.

Постоје два врло једноставна трика помоћу којих можете да решите овај проблем.

1. Сода бикарбона

Већина домаћица зна да би пасуљ требало потопити преко ноћи у хладну воду. Али, да би се брже скувао, „позовите у помоћ“ соду бикарбону.

Наиме, добро је да приликом кувања пасуља у првој води додате кашичицу соде бикарбоне. Оставите пасуљ да се крчка најмање 15 минута, а потом оцедите воду и додајте мало уља.

2. Домаћа ракија

Пасуљ који ћете кувати налијте хладном водом у односу 4:1 , односно да на пола килограма пасуља, иде два литра воде. У то додајте 50 мл ракије и све заједно прокувајте.Када на овај начин кувате пасуљ , искуство каже да је довољно да се крчка 45-50 минута и да буде потпуно спремљен.

Наравно да време које ћете потрошити за кување највише зависи пре свега од његове врсте и квалитета. Неквалитетан и стари пасуљ се тешко кува и може да остане „жилав“ и после дуге термичке обраде.

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas