Служи се на собној температури или хладан
Барбунија Пилаки је традиционални турски специјалитет, односно пасуљ динстан на маслиновом уљу са луком, белим луком и парадајзом.
Ово је веома укусно јело, које Турци радо једу као лагани ручак, мезе или прилог печеном месу или риби. Служи се на собној температури или хладан, а сервира се са мало сока од лимуна преко и першуном.
Туски пасуљ - састојци:
500г шареног пасуља
3 шаргарепе
2 главице црног лука
1 зелена паприка
4 чена белог лука
3 кашике маслиновог уља
пола кашичице шећера
1 шоља топле воде
шака першуна
со и бибер
свеж лимун
Турски пасуљ - припрема:
Потопите пасуљ у води вече пре припреме. Ујутру процедите пасуљ и кувајте га док не омекша. У великој шерпи загрејте маслиново уље и додајте исецкану шаргарепу. Оставите да се динста неколико минута, а потом додајте лук и паприку. Крчкајте све заједно око пет минута. Додајте парадајз, бели лук и шољу топле воде. Зачините по укусу. Након што пасуљ прокључа, оставите да се кува још десетак минута. Сада овој смеси са поврћем додајте скуван пасуљ. покријте шерпу поклопцем али напола и оставите овај специјалитет да се крчка око пола сата. Пријатно!
(стилл.курир.рс)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.