Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ТУРСКИ ПАСУЉ: Уместо меса додају састојак који му даје савршен укус

Служи се на собној температури или хладан

1730730571_shutterstock_329236634.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Барбунија Пилаки је традиционални турски специјалитет, односно пасуљ динстан на маслиновом уљу са луком, белим луком и парадајзом.

Ово је веома укусно јело, које Турци радо једу као лагани ручак, мезе или прилог печеном месу или риби. Служи се на собној температури или хладан, а сервира се са мало сока од лимуна преко и першуном.

Туски пасуљ - састојци:

500г шареног пасуља
3 шаргарепе
2 главице црног лука
1 зелена паприка
4 чена белог лука
3 кашике маслиновог уља
пола кашичице шећера
1 шоља топле воде
шака першуна
со и бибер
свеж лимун

Турски пасуљ - припрема:

Потопите пасуљ у води вече пре припреме. Ујутру процедите пасуљ и кувајте га док не омекша. У великој шерпи загрејте маслиново уље и додајте исецкану шаргарепу. Оставите да се динста неколико минута, а потом додајте лук и паприку. Крчкајте све заједно око пет минута. Додајте парадајз, бели лук и шољу топле воде. Зачините по укусу. Након што пасуљ прокључа, оставите да се кува још десетак минута. Сада овој смеси са поврћем додајте скуван пасуљ. покријте шерпу поклопцем али напола и оставите овај специјалитет да се крчка око пола сата. Пријатно!

(стилл.курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas