Пресољено јело може да уништи ручак.
Припремили сте ручак и схватили да је јело превише слано и сада вас већ обузима паника – да ли је оно за бацање? Није, наравно. Ови трикови ће вам помоћи да и пресољено јело буде укусно и одушеви укућане и госте.
Решење за пресољено јело
Додајте воде
Један од најлакших начина да спасите пресољено вариво је да додате још воде и продужите време кувања. Може се десити да јело због тога има блажи укус, али додајте још зачина и вратите хармонију ароми.
Прочитајте још: Да ли знате колико бактерија може да садржи КУХИЊСКИ СУНЂЕР? Овако ћемо најбрже да га оперемо (ВИДЕО)
Киселина као маска
Сок од лимуна, сирће, без обзира која киселина је у питању биће вам од велике помоћи. Додатком лимуновог сока или сирћета замаскираћете претерано слан укус јела. Немојте само претерати како јело не би било превише кисело, пише Стварукуса.
Потапање
Купили сте месо које је преслано? Једноставго га потопите у воду и оставите тако неколико сати. Вишак соли више неће бити главна карактеристика пикантног оброка с месом.
Прочитајте још: Правилно прање керамичког посуђа: Осигурајте му дуже трајање
Скроб
Додатком скробних намирница ћете ублажити преслан и презачињен укус супа и варива. Додајте цео кромпир јелу и он ће упити и разблажити со.
Додајте неку кремасту намирницу попут павлаке
Додатком кремасте намирнице може се променити перцепција укуса јела и оно ће се учинити блажим. Пресланој пилетини једноставно додајте павлаку. Ако павлаку за кување ставите у преслан сос од парадајза добићете финији укус.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК