Ако сте пресолили јело и помислили да не можете ништа урадити, ипак није касно
Ма колико били искусни у кухињи, дешава се да пресолимо храну. Ако сте помислили да је то крај и да је јело већ упропаштено, можете се послужити триковима који ће вам помоћи да спасите ствар.
Киселе намирнице
Ако у јело које сте пресолили, додате лимунов сок, сирће или сок од парадајза, можете да неутралишете сувише слан укус. Једино што је битно јесте да одаберете киселу намирницу која се уклапа са осталим састојцима у јелу које припремате. уколико сте у недоумици, можете користити намирницу попут пиринчаног сирћета или белог винског сирћета.
Заслађивач
Смеђи шећер или јаворов сируп добра су опција уколико сте пресолили јело. Можете користити и бели шећер.
Млечни производи
Млечни производи, попут павлаке за кување или путера, могу бити добра алтернтива. Ове намирнице неће потпуно неутралисати сланоћу, али ће јелу дати кремастију структуру, што може послужити као врста "заваравања" непца.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ