Да ли једете кисело и слатко воће у комбинацији или ипак правите селекцију по укусима? Овако препоручују страучњаци.
Не мешајте кисела са слатким воћем
Не треба да све врсте воћа једете заједно. Киселкаста воћа попут грејпфрута и других цитруса, ананас, нар, киселе јабуке, шљиве и јагоде не треба да мешате са слатким воћем, као што су банане, грожђе и смокве. Али полукисело воће, као што су слатке јабуке, вишње, трешње, кајсије, манго, нектарине, боровнице, крушке и папаја, можете да мешате и са слатким и са киселим воћем.
Прочитајте још: Ево како ћете препознати СЛАТКУ ЛУБЕНИЦУ: Окрените је наопако и куцните - само је ОВАЈ ЗВУК добар
Ублажите киселост
Нека киселкаста воћа, као што је грејп, може да буде тежак за ваш стомак, па нутриционисти препоручују да их помешате са полуслатким воћем као што су нпр. боровнице.
Фото: Депозит
Избегавајте класичну воћну салату
Микс јабуке, ананаса, бананне, лубенице и јагода обично успорава ваш метаболизам. Уместо тога, помешајте боровнице и малине.
Прочитајте још: Ево како су ПОПАРА, ЦИЦВАРА и ПРОЈА отхраниле СРБЕ у средњем веку! (РЕЦЕПТИ)
Воће богато влакнима пре тренинга
Диње су супер за хидратацију, али пребрзо се варе, док ће шећер из слатких воћа да вам понуди само краткорочну енергију. Изаберите полуслатка воћа, попут јабуке или нектарине са више густине и влакана, како бисте остали издржљиви у току тренинга.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ