Добро вам је познато да зими треба јести цитрусе, али о мандаринама многе ствари сигурно нисте знали.
Када поједете две мандарине у организам сте унели 30 милиграма витамина Ц и само 30 калорија! Ово мандарину чини кориснијом и бољом од поморанџе!
Прочитајте још: Истраживања о ЗЕЛЕНОМ ЧАЈУ: Колико шољи дневно је довољно
Мандарина је из југоисточне Азије тек у 19. веку стигла у Европу, а име је добила по наранџастој одећи мандарина који су имали привилегију да је једу. Лако се љуишти, неупоредиво лакше од поморанџе, а није кисела као лимун, а све то је чини краљицом цитрусног воћа.
Уколико имате неку рану или имате утисак да вас "хвата" мандарина - купите мандарину! Богате су и витамином А и фолном киселином, што их чини одличним за труднице.
Не уклањајте бела влакна . здрава су!
Када једете мандарине најважније је да не уклањате бела влакна између кришки.
Зашто? Зато што су ова влакна одлична за оне који држе дијету, јер у желуцу дају осећај ситости. Ова ламела се састоји од топљивих влакана, а добар је оксиданс.
Прочитајте још: Имају невероватну моћ: Зашто треба да уврстимо РОТКВИЦЕ у исхрану
Манадарина снижава притисак, јер је богата каллијумом, а здрава је и кора уколико знате њено порекло - односно да није прскана. У сваком случају је немојте бацати, него је ставите на радијатор да се осуши и замирише кућу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ