Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI ISKUSNIH MAJSTORA

OTKRIVAMO: Kako se kuva ŠARGAREPA za salate u najekskluzivnijim restoranima na svetu (RECEPT)

Evo kako da budu što sočnije i ukusnije...

1673388009_164746_shutterstock-250834906_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Od baka i majka smo nasledile recepte da šargarepu za salate kuvamo u loncu, pa zbog toga šargarepa upija mnogo vlage i kao rezultat toga ispada previše vodenasta. Donosimo vam odličan recept koji praktikuju kuvari u nekim od najpoznatijih svetskih restorana.

Šargarepa je veoma zdravo i ukusno povrće. Pre same pripreme, obavezno probajte kakvog je ukusa šargerepa, posebno ukoliko je niste kupili na pijacama od proverenog prodavca.

Da bi šargarepa u salatama bila mnogo ukusnija, ne morate da je kuvate, ne morate da pravite složene i nepotrebne pokrete, sve genijalno je jednostavno!

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Šargarepu operete pod vodom, odsečete mali komad i probate. Ako je šargarepa ukusna i slatka, onda ih očistite. Zatim, šargarepu treba iseći na dva dela duž.

Tada će vam trebati posuda za pečenje, apsolutno bilo koja. Svaku polovinu šargarepe treba dobro podmazati biljnim uljem i staviti šargarepu u posudu za pečenje. Ne treba da dodajete so i začine, sve ćete dodati u salatu koju ćete kuvati.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Stavite šargarepu da se peče u zagrejanoj rerni 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni u režimu vrh-dno. Kada prođe 30 minuta, šargarepu treba proveriti da li je spremna, za to je probušimo čačkalicom i ako lako uđe, onda je šargarepa spremna.

Pečena šargarepa za salate je mnogo ukusnija od samo kuvane. Pečenu šargarepu isecite na kockice, trakice, šta god želite i dodajte u salatu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas