Научници објаснили разлоге
Познати и професионални кушач хране, Мартин Исарк, открио је какве све грешке људи праве приликом кувања.
Прочитајте још: Како изгледа када се ИЗЛИЈЕ 50000 ЛИТРА ВИНА: Снимак из ШПАНИЈЕ обилази друштвене мреже (ВИДЕО)
Познато је да су Британци, главни конзуматори чаја. Икао се количина млека и шећера разликује од особе до особе, сви имамо исту методу приликом припремања омиљеног напитка. Сачекао да прокључа воду, а затим у шољу ставимо кесицу са чајем. Према овом конзументу хране, сви радимо погрешно исту ствар, па чак и врсни познаваоци чаја.
Фото: Деспоситос
Он сматра да никако не бисте требали да користите, кључалу воду за прављење традиционалног чака јер ће се тако изгубити његов укус, према његовим речима "ништа неће бити бољи од воде из купуса". Наводи да је потребно да се вода охлади на 80 степени. Он је објаснио да је кључала вода само мит о прављењу чаја.
Прочитајте још: Овај шеф је дао НЕПУШАЧИМА ПЕТ ДАНА више ОДМОРА, а постоји МАТЕМАТИЧКО објашњење
- Превише вруц́а вода убиће пожељне укусе и нијансе чаја- закључио је Мартин, који сматра да његов поступак треба да испробате.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ