Иако важи за здраву намирницу, требало би повести рачуна како и колико га конзумирате
Мед важи за једну од бољих замена за бели шећер. Иако је реч о здравој намирници, не треба претеривати са конзумацијом. Стручњаци за исхрану сматрају да млади не би требало да узимају више од 2-3 кашичице дневно.
Они који болују од дијабетеса, артеросклерозе, хипертензије или гојазности морају бити опрезни када је реч о уносу овог слатког нектара.
Прекомерна конзумација меда може изазвати гастритис због киселина које садржи. Како мед многи стављају у чај, потребно је повести рачуна убком тренутку додајемо ову врсту заслађивача. Мед не треба стављати у кључалу воду и то скоро сви знају.Међутим, многи не знају због чега је то тако и колико чај треба да буде охлађен пре додавања меда.
Ако сте се питали када би требало да убаците мед у чај, стручњаци су дали одговор. Наиме, температура воде не сме прелазити 40 степени:
“Мед производи диоксометил супстанцу у кључалој води, а то је отров”, напомињу стручњаци.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ