Стављање хране у фрижидер своди се на једноставно одлагање намирница без мноог разматрања где би оне требало да стоје.
На квалитет и трајање хране утиче температура и позиција у фрижидеру. Обично занемарујемо то да су места у вратима фрижидера најтоплија. Према томе би требало и позиционирати намирнице.
Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа
Млеко и јогурт готово увек ставимо баш на том за њих проблематичном месту.
Врата нам изгледају као идеална позиција за држање млека или јогурта, али ту ће се поквартити брже него што стигнемо да их попијемо. Такође, на вишим темепратурама расту потенцијално штетне бактерије. Што је млеко дуже изложено тој топлини у вратима, бактерије ће се брже развијати.
Најбоље је да се навикавамо на то да намирнице попут млека и јогурта остављамо у задњем делу фрижидера или на средини.
Прочитајте још: ЧАРАПИЦА за шољу: Прави се ЛАКО, ево ОВАКО (ВИДЕО)
У овом делу држите храну попут кечапа, сенфа и џема. Они имају најмању вероватноћу да се покваре услед изложености вишим температурама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ