Кувари истичу да пиринач обавезно потопимо пре припреме.
Постоји неколико ствари које кувари желе да заборавимо или применимо приликом кувања:
Потопите пиринач
Стручњаци кажу да је веома важно потопити пиринач 20 минута пре кувања. Супротно уверењима многих људи, добро је то учинити јер се скува за мање времена и текстура је мекша.
Не претерујте са печењем слаткиша
Много пута остављамо десерт мало дуже него што би требало у рерни. Али према посластичарима торту је боље извадити неколико минута раније, како се не би осушила. На крају крајева, ако виљушком пробушите тесто и она изађе чиста, значи да је колач или торта спремна.
Прочитајте још: Два решења за флеке од црвеног вина на тепиху
Превише зачина
Обично чујемо да не би требало претеривати са многим зачинима и биљем. Ако желите да се храните здравије, онда морате да будете „шкрти“ са количинама. Ако и даље желите да поједете нешто што ће вас подсећати на јела из вашег омиљеног ресторана, будите много издашнији са количинама зачина у вашим јелима. Да мислимо на сирц́е, вино, сенф, оригано, кари и било шта друго што убаците у своје јело.
Не претерујте са белим луком у кувању
И зашто не? Ако је то укус који волите, додајте више од онога што рецепт каже. Ако говоримо конкретно о белом луку, знате да је веома добар за здравље вашег срца.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ