Kuvari ističu da pirinač obavezno potopimo pre pripreme.
Postoji nekoliko stvari koje kuvari žele da zaboravimo ili primenimo prilikom kuvanja:
Potopite pirinač
Stručnjaci kažu da je veoma važno potopiti pirinač 20 minuta pre kuvanja. Suprotno uverenjima mnogih ljudi, dobro je to učiniti jer se skuva za manje vremena i tekstura je mekša.
Ne preterujte sa pečenjem slatkiša
Mnogo puta ostavljamo desert malo duže nego što bi trebalo u rerni. Ali prema poslastičarima tortu je bolje izvaditi nekoliko minuta ranije, kako se ne bi osušila. Na kraju krajeva, ako viljuškom probušite testo i ona izađe čista, znači da je kolač ili torta spremna.
Pročitajte još: Dva rešenja za fleke od crvenog vina na tepihu
Previše začina
Obično čujemo da ne bi trebalo preterivati sa mnogim začinima i biljem. Ako želite da se hranite zdravije, onda morate da budete „škrti“ sa količinama. Ako i dalje želite da pojedete nešto što će vas podsećati na jela iz vašeg omiljenog restorana, budite mnogo izdašniji sa količinama začina u vašim jelima. Da mislimo na sirće, vino, senf, origano, kari i bilo šta drugo što ubacite u svoje jelo.
Ne preterujte sa belim lukom u kuvanju
I zašto ne? Ako je to ukus koji volite, dodajte više od onoga što recept kaže. Ako govorimo konkretno o belom luku, znate da je veoma dobar za zdravlje vašeg srca.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU