Јагоде многи описују као укус лета. Главна су асоцијација на топло време и ретко ко их не воли.
Међутим, јагоде су воће које је јако осетљиво на високе температуре, па је важно како их чувамо како се не би покариле.
Најбољи начин чувања јагода зависи од тога када планирате да их користите. Јагоде су мекано, нежно воц́е и са њима треба поступати пажљиво.
Прочитајте још: Овако се праве савршене АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Пратите три савета
Правила за чување јагода
Прање јагода
Оперите јагоде само пре него што ћете да их поједете. Ово је важно из два разлога. Јагоде су попут сунђера, па кад се једном навлаже, упијају сваки делицћ влаге, чинећи веће шансе да постану кашасте и брже се кваре. Тиме су подложне стварању буђи.
Стабиљке јагода
Оставите стабљике што је дуже могуће. Ако држите стабљике док јагоде не поједете, продужиће им се рок трајања.
Прочитајте још: Скините мрље од кафе за 15 динара и сигурно га имате у фрижидеру
Буђ на јагодама
Ако приметите да се на појединим местима појавила буђ, одмах баците те бобице. Буђ се лако шири, па је најбоље уклонити све покварене бобице пре него што униште остатак.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ