Jagode mnogi opisuju kao ukus leta. Glavna su asocijacija na toplo vreme i retko ko ih ne voli.
Međutim, jagode su voće koje je jako osetljivo na visoke temperature, pa je važno kako ih čuvamo kako se ne bi pokarile.
Najbolji način čuvanja jagoda zavisi od toga kada planirate da ih koristite. Jagode su mekano, nežno voće i sa njima treba postupati pažljivo.
Pročitajte još: Ovako se prave savršene AMERIČKE PALAČINKE: Pratite tri saveta
Pravila za čuvanje jagoda
Pranje jagoda
Operite jagode samo pre nego što ćete da ih pojedete. Ovo je važno iz dva razloga. Jagode su poput sunđera, pa kad se jednom navlaže, upijaju svaki delicć vlage, čineći veće šanse da postanu kašaste i brže se kvare. Time su podložne stvaranju buđi.
Stabiljke jagoda
Ostavite stabljike što je duže moguće. Ako držite stabljike dok jagode ne pojedete, produžiće im se rok trajanja.
Pročitajte još: Skinite mrlje od kafe za 15 dinara i sigurno ga imate u frižideru
Buđ na jagodama
Ako primetite da se na pojedinim mestima pojavila buđ, odmah bacite te bobice. Buđ se lako širi, pa je najbolje ukloniti sve pokvarene bobice pre nego što unište ostatak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU