Да ли држите хлеб у корпици на пулту или на радном столу?
Хлеб у кухињи мора имати посебно место због бктерија (спора) које се могу наћи у њему. Студије показују да су отворени простори последња места на којима треба да чувате хлеб.
Прочитајте још: Здрави дезерт без брашна! (РЕЦЕПТ)
Према извештају студије са Универзитета "Линколн" у Небраски, штетни микроорганизми који кваре храну најбоље расту на собној температури. Ако хлеб држите недељу дана на отвореном, он ће постати гњецав и убуђаће се.
Хлеб мора имати посебно место у кухињи како се не би скупљале бактерије на њему
Ако хлеб оставите изложен светлости и ваздуху, може да убрза своје пропадање. Споре из ваздуха ће се наћи на њему, али оне имају дугачко корење, што значи да ће им требати неколико дана да почну да расту, а за то време их ви нећете ни приметити, па ћете их уносити у себе.
Прочитајте још: Поховање на другачији начин: Направите ПИЛЕЋИ ФИЛЕ у ПИВСКОМ тесту (РЕЦЕПТ)
Вероватно се питате како онда да сачувате свој хлеб? Можете га чувати у кутији која се корсити за конзервиране производе или у сувој кутији од кекса. Али, најбоље место за ваш хлеб је у вашем замрзивачу! Није битно да ли купујете свеж хлеб или нека дуготрајнија паковања, никад га не остављајте напољу дуже од једног дана. Студија из "Европског часописа за клиничку исхрану" је показала да држање хлеба у замрзивачу смањује шансе за развој плесни, што смањује пропадање хране.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ