Недовољно кувано јаје може изазвати озбиљне здравствене проблеме
У сусрет православном васкрсу, али и за потребе свакодневног припремања куваних јаја, долази решење вечите дилеме и питања - колико дуго је потребно заиста кувати јаје како би оно било кувано и безбедно за конзумирање.
Прочитајте још: Хранљив и укусан ручак: Направите бело месо из рерне (ФОТО/ВИДЕО)
Ово питање је посебно важно уколико се узме у обзир чињеница да недеовољно кувано јаје може бити опасно по здравље, посебно оне особе који имају проблема са жучи и желуцем, али и генерално осетљивим пробавним системом. Наравно, свака особа појединчано преферира јаја различитог степена куваног стања, али ипак постоје нека јасна правила у њиховом припремању као што је чињеница да ће јаје које се кува мање од 4 минута остати живо.
Прочитајте још: Доручак који буди сва чула: Преливена пита са сиром (ФОТО/ВИДЕО)
На наредној фотографији је сликоито објашњено колико је потребно кувати јаја, јаја средње величине, како бисте постигли жељени ниво куваности.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ