Nedovoljno kuvano jaje može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme
U susret pravoslavnom vaskrsu, ali i za potrebe svakodnevnog pripremanja kuvanih jaja, dolazi rešenje večite dileme i pitanja - koliko dugo je potrebno zaista kuvati jaje kako bi ono bilo kuvano i bezbedno za konzumiranje.
Pročitajte još: Hranljiv i ukusan ručak: Napravite belo meso iz rerne (FOTO/VIDEO)
Ovo pitanje je posebno važno ukoliko se uzme u obzir činjenica da nedeovoljno kuvano jaje može biti opasno po zdravlje, posebno one osobe koji imaju problema sa žuči i želucem, ali i generalno osetljivim probavnim sistemom. Naravno, svaka osoba pojedinčano preferira jaja različitog stepena kuvanog stanja, ali ipak postoje neka jasna pravila u njihovom pripremanju kao što je činjenica da će jaje koje se kuva manje od 4 minuta ostati živo.
Pročitajte još: Doručak koji budi sva čula: Prelivena pita sa sirom (FOTO/VIDEO)
Na narednoj fotografiji je slikoito objašnjeno koliko je potrebno kuvati jaja, jaja srednje veličine, kako biste postigli željeni nivo kuvanosti.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU