Савет који вам може бити од користи
У моментима када у рукама држите два јаја, али не можете да са сигурношћу знате које је скувано, а које сирово, јер у фрижидеру имате обе врсте, потребан је трик да би открили које јаје је скувано, а које не. Ми ћемо вас научити том трику.
Овај трик је проверен и непогрешив, а веома је користан у кухињи.
Како би испробали овај трик, потребна су вам је једно свеже и једно скувано јаје.
Прво завртите једно јаје на равној површини. Ако сте завртели кувано јаје, приметићете да се оно врти дуже.
Када завртите сирово јаје, поново на равној површини, оно ће се вртети много краће од куваног.
То је због тога што се у сировом јајету покрећу и беланце и жуманце и тако скраћују време ротирања. Код куваног јајета текстура је тврда и не утиче на кретање јајета.
На овај начин можете веома лако да препознате које јаје је кувано и нема потребе да их ломите да би то сазнали.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ