Стручњаци за храну откривају тајну
Бели лук је намирница коју често користимо у кухињи. Понекад се деси да га купимо у већим количинама, управо због честе употребе, и након неког времена он може да се поквари. Како бисте избегли овај сценарио послушајте савете стручњака за храну.
Они откривају начин на који бели лук може издржати чак 6 месеци а да се не поквари. На тај начин ћете му продужити век трајања, а он ће бити свеж као првог дана када сте га купили.
Прочитајте још: Кад бака Јела спреми: Најсочнији колач са јабукама и шљивама који се топи у устима (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Када купујете бели лук у продавници то је заправо сушени бели лук. Он може трајати 5 до 6 месеци, уколико га будете складиштили на правилан начин. Љуска белог лука ће вам помоћи у томе, јер она сама чува његову унутрашњост, па уколико желите да лук што дуже траје, немојте је скидати.
Чувајте га у облику у ком сте га купили. Немојте одвајати ченове, јер на тај начин смањујете његов рок трајања. Уколико га ољуштите он ће се покварити за само неколико дана.
Треба да стоји на сувом и хладном месту, далеко од влаге. Можете га држати и у фрижидеру, али водите рачуна да он буде у делу где је влага најмања.
Можете га укиселити или замрзнути ако га имате у великим количинама, али то урадите пре него што омекша.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ