Stručnjaci za hranu otkrivaju tajnu
Beli luk je namirnica koju često koristimo u kuhinji. Ponekad se desi da ga kupimo u većim količinama, upravo zbog česte upotrebe, i nakon nekog vremena on može da se pokvari. Kako biste izbegli ovaj scenario poslušajte savete stručnjaka za hranu.
Oni otkrivaju način na koji beli luk može izdržati čak 6 meseci a da se ne pokvari. Na taj način ćete mu produžiti vek trajanja, a on će biti svež kao prvog dana kada ste ga kupili.
Pročitajte još: Kad baka Jela spremi: Najsočniji kolač sa jabukama i šljivama koji se topi u ustima (RECEPT/VIDEO)
Kada kupujete beli luk u prodavnici to je zapravo sušeni beli luk. On može trajati 5 do 6 meseci, ukoliko ga budete skladištili na pravilan način. LJuska belog luka će vam pomoći u tome, jer ona sama čuva njegovu unutrašnjost, pa ukoliko želite da luk što duže traje, nemojte je skidati.
Čuvajte ga u obliku u kom ste ga kupili. Nemojte odvajati čenove, jer na taj način smanjujete njegov rok trajanja. Ukoliko ga oljuštite on će se pokvariti za samo nekoliko dana.
Treba da stoji na suvom i hladnom mestu, daleko od vlage. Možete ga držati i u frižideru, ali vodite računa da on bude u delu gde je vlaga najmanja.
Možete ga ukiseliti ili zamrznuti ako ga imate u velikim količinama, ali to uradite pre nego što omekša.
BONUS VIDEO:
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU