Највећа агониа приликом прављења зимнице је чишћење паприка, па откривамо начин како да то урадите једноставно.
![1603108012_Depositphotos_82768818_xl-2015.jpg](/cache/images/c/6/e/8/9/c6e899329bc5e478c7167ddc31c8670f0ee7bb5f.jpg)
Почела је сезона спремања зимнице која не може да се замисли без паприка, нарочито оних печених и ајвара. Али многим домаћицама највећу главобољу задаје управо чишћење печених паприка јер захтева много времена. Ипак, постоји начин како то можете брзо и једноставно да урадите.
Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ
Након што печене паприке извадите из рерне, одмах их покријте старом крпом, убрусима или провидном фолијом и оставите да одстоје 15 минута (ако је реч о већој количини онда може и до пола сата).
Паприке ће се у кеси потпарити.
Уколико паприке печете на роштиљу или рингли убаците их у кесу и оставите да се потпаре. Покривањем врућих паприка створиће се пара и вишак течности, што ће вам омогућити да паприку лакше и брже ољуштите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ