Највећа агониа приликом прављења зимнице је чишћење паприка, па откривамо начин како да то урадите једноставно.
Почела је сезона спремања зимнице која не може да се замисли без паприка, нарочито оних печених и ајвара. Али многим домаћицама највећу главобољу задаје управо чишћење печених паприка јер захтева много времена. Ипак, постоји начин како то можете брзо и једноставно да урадите.
Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ
Након што печене паприке извадите из рерне, одмах их покријте старом крпом, убрусима или провидном фолијом и оставите да одстоје 15 минута (ако је реч о већој количини онда може и до пола сата).
Паприке ће се у кеси потпарити.
Уколико паприке печете на роштиљу или рингли убаците их у кесу и оставите да се потпаре. Покривањем врућих паприка створиће се пара и вишак течности, што ће вам омогућити да паприку лакше и брже ољуштите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ