Ево како да ољуштите печене паприке за тили час
Oglas
Ајвар је незаобилазан у припреми зимнице, а главни састојак је паприка.
Поступак припреме ајвара подразумева печење паприка и њихово љуштење. Али, управо љуштење паприка задаје доста муке јер то може бити „пипав посао“.
Постоје трикови који ће вам олакшати тај процес. Тајна је у томе да чим печене паприке извадите из рерне или склоните са плотне или шпорета на ком сте их пекли, покријете крпом, пластичном фолијом или убрусом. Затим их оставите да тако одстоје око 15 минута – ако је већа количина можете и до пола сата. Покривање паприка ствара пару и вишак течности, а управо то помаже да се лакше ољуште.
Тако ћете лакше и брже направити најомиљенији део зимнице, ајвар.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas