Najveća agonia prilikom pravljenja zimnice je čišćenje paprika, pa otkrivamo način kako da to uradite jednostavno.
Počela je sezona spremanja zimnice koja ne može da se zamisli bez paprika, naročito onih pečenih i ajvara. Ali mnogim domaćicama najveću glavobolju zadaje upravo čišćenje pečenih paprika jer zahteva mnogo vremena. Ipak, postoji način kako to možete brzo i jednostavno da uradite.
Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME
Nakon što pečene paprike izvadite iz rerne, odmah ih pokrijte starom krpom, ubrusima ili providnom folijom i ostavite da odstoje 15 minuta (ako je reč o većoj količini onda može i do pola sata).
Paprike će se u kesi potpariti.
Ukoliko paprike pečete na roštilju ili ringli ubacite ih u kesu i ostavite da se potpare. Pokrivanjem vrućih paprika stvoriće se para i višak tečnosti, što će vam omogućiti da papriku lakše i brže oljuštite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU