Једноставно, освежавајуће јело за ускршњу трпезу.
Састојци
- Пола килограма шаргарепе
- 1 супена кашика маслиновог уља
- со и бибер у зрну
- 1/4 шоље сирног намаза
- естрагон (опционо)
- 2 супене кашике обраног млека
- 1 супена кашика сока од лимуна
- 1 супена кашика мајонеза
- 1 супена кашика сенфа
- главица зелене салате
Прочитајте још: Како се спрема ПИЈАНИ ШАРАН ? Најукуснији рецепт за Велики петак (РЕЦЕПТ)
Припрема
Загрејати рерну на 200 степени. У тепсију ставити папир за печење. Убацити шаргарепе са уљем, послолити и побиберити. Пећи док шаргарепе не омекшају и добију тамно наранџасту боју. Пече се отприлике 15-20 минута.
Прочитајте још: Увек сте се питали како да спремите КОМОРАЧ? СИЦИЛИЈАНСКА САЛАТА је одличан избор
За то време помешајте сирни намаза, мајонез, сенф, естрагон, млеко, сок од лимуна, посолите и побиберите. Добро измешајте. Дресинг оставите у посебној посуди, коју ћете послужити уз салату.
У чинију нацепкајте зелену салату, преко ње ставите печене шаргарепе, и све то прелијте са дресингом.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ