Здрава летња оброк салата од кромпира и леблебија која се веома брзо припрема.
Овај рецепт је савршен оброк, може бити и ручак и вечера, захтева минималан труд и нећете испрљати превише посуђа током припреме а пружиће вам рапсодију укуса.
Кромпир је заиста фантастичан савезник оброка, укусан је у готово сваком облику а изузетно је заситан обзиром да садржи влакна, витамин ц, гвожђе, калијум...
САСТОЈЦИ:
600 г кромпира исеченог на коцкице
1 кашичица сувог оригана
1 кашичица сувог тимијана
1 кашичица лука у гранулама (може и свеж исецкан)
1 лимунова кора
1 кашика маслиновог уља
2 кашичице јаворовог сирупа (опционо)
1 кашичица млевеног кима
1 шоља куваних леблебија
1 глава броколија исецкана на цветове
1/2 шоље чери парадајза (150 г)
10 бадема
Тзатзики:
- 1 шоља грчког или сојиног јогурта - 1 краставац - 1/4 шоље мирођије - 1 млевени бели лук - 2 кашике лимуновог сока - со и бибер по укусу
ПРИРПРЕМА
1. Загрејте рерну на 200Ц.
2. Додајте кромпир, лимунову корицу, мајчину душицу, оригано, грануле лука, прстохват соли и половину маслиновог уља, у вец́у чинију и добро промешајте.
3. Пеците у рерни 20 минута.
4. У великој посуди помешајте јаворов сируп, ким, другу половину маслиновог уља и прстохват соли. Додајте леблебије и броколи и добро промешајте, потом додајте у тепсију са кромпиром и пеците још 20 минута.
5. Додајте бадеме исецкане на крупније комаде.
6. Нарендајте краставац. Помоц́у крпе притисните да уклоните вишак воде. У чинији помешајте јогурт, краставац, мирођију, бели лук, лимунов сок, со и бибер.
7. Прво иде слој тзатзикија а затим печеног поврц́а, парадајза и бадема. Пријатно!
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ