Мр сц. мед. др Верослава Станковић, дијетолог поделила је са нама здрав, укусан и јефтин рецепт за протеинску салату са туњевином.
- Ова салата је изузетно богата протеинима и влакнима, а истовремено нискокалорична и повољна за кућни буџет. Туњевина пружа висококвалитетне протеине, док поврће доноси свежину и витамине - каже др Верослава Станковић.
Како се спрема протеинска салата са туњевином и поврћем?
Потребно је
* 1 конзерва туњевине у води (150 г)
* 1 краставац, исечен на коцкице
* 1 парадајз, исечен на коцкице
* 1/2 главице црвеног лука, ситно исецканог
* 1 шоља куване киное или интегралног пиринча (по жељи)
* 1 кашика маслиновог уља
* сок од пола лимуна
* со, бибер, оригано (по укусу)
Припрема
Туњевину оцедите од вишка течности.У великој чинији помешајте туњевину, краставац, парадајз, црвени лук и кувану киноу или пиринач. Прелијте маслиновим уљем, соком од лимуна и зачини по укусу. Све добро промешајте и оставите пар минута да се укуси сједине пре сервирања.
Курир
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ