Jednostavno, osvežavajuće jelo za uskršnju trpezu.
Sastojci
- Pola kilograma šargarepe
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- so i biber u zrnu
- 1/4 šolje sirnog namaza
- estragon (opciono)
- 2 supene kašike obranog mleka
- 1 supena kašika soka od limuna
- 1 supena kašika majoneza
- 1 supena kašika senfa
- glavica zelene salate
Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)
Priprema
Zagrejati rernu na 200 stepeni. U tepsiju staviti papir za pečenje. Ubaciti šargarepe sa uljem, posloliti i pobiberiti. Peći dok šargarepe ne omekšaju i dobiju tamno narandžastu boju. Peče se otprilike 15-20 minuta.
Pročitajte još: Uvek ste se pitali kako da spremite KOMORAČ? SICILIJANSKA SALATA je odličan izbor
Za to vreme pomešajte sirni namaza, majonez, senf, estragon, mleko, sok od limuna, posolite i pobiberite. Dobro izmešajte. Dresing ostavite u posebnoj posudi, koju ćete poslužiti uz salatu.
U činiju nacepkajte zelenu salatu, preko nje stavite pečene šargarepe, i sve to prelijte sa dresingom.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU