Уколико волите домаће супе, верујемо да волите и домаће резанце. Данашњи рецепт је за њих.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
За домаће резанце потребно је:
- 2 већа јаја (160+гр)
- 200 гр брашна
- прстохват соли
Прочитајте још: Буди сва чула: Десерт у чаши спреман за трен, са само неколико састојака (ФОТО)
Припрема:
На радну површину ставите брашно, у средину јаја и со. Јаја умутите виљушком, па полако додајте мало по мало брашна. Тесто ће бити тврђе.
Ако вам је тешко да га месите, ставите га у кесу на пола сата, затим га домесите. Тесто мора бити глатко.
Од теста направите једну "плочу", ставите у кесу и оставите сат, два. Након што је одстојало, прво га мало развуците оклагијом, па почните да га провлачите кроз машиницу.
Почните од највеће дебљине на машиници, код Диди је то 7.
Провлачите га кроз машиницу, све док не дођете до 3. Тада су таман, ни дебели ни претанки.
Прочитајте још: Пројице са качкаваљем су рецепт дана: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају (ФОТО)
Провуците тесто још кроз део за разанце и то је то.
Можете их користити свеже, али их можете и осушити. Осушени могу дуго да стоје. Уколико немате машиницу, може и оклагијом, али не буду исти.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ