Припремају се за пола сата, а могу бити одлична вечера или доручак.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Када вам нестане хлеба, опције су вам или да направите проју или неку палачинку, што је био случај и наше куварице Диди. Она се одлучила за слане палачинке запечене у рерни.
Прочитајте још: ПОСНИ ПУЖИЋИ са ајваром и младим луком: Брза и лака припрема
Од прављења првобитно осмишљеног јела, до неочекиваних кулинарских чаролија.
Рецепт за најбоље и најлакше палачинке сигурно већ већина зна, али за оне који још не знају ево шта је потребно:
У ванглицу ставите једно јаје, 100 мл млека, 100 мл воде, 30 мл уља, 100 гр брашна (бело, спелтино, или које год волите), со за слану или шећер за слатку варијанту. Све смућкајте штапним миксером и одмах пеците.
Од ове мере добићете 7 комада, од 24 цм.
Прочитајте још: Предлог за ужину или вечеру: Укусни МЕКИКА СЕНДВИЧИ (ФОТО/ВИДЕО)
Округли калуп премажите путером, ставите палачинку, па премажите кечапом, ставите нешто сецкацно (шунку, мортаделу, кулен, судзук...), па нарендајте качкаваљ. Опет ставите палачинку, премажите је павлаком, насецкајте маслине на колутове, нарендајте качкаваљ.
Ставите преко поново палачинку и понављајте док имате палачинке. По жељи ставите и сецкане печурке.
Последњу палачинку премажите кечапом, нарендајте качкаваљ, поспите ориганом и ако желите ставите колутове неке кобасице.
Прочитајте још: Данас кувамо ЦАРСКО јело: Сјајан ручак који крепи душу и тело на бакин начин (РЕЦЕПТ)
Убаците у загрејану рерну на 200° и пеците 15 минута. Требаће вам око пола сата за све, преукусно је, а што је најбоље може вам остати и за доручак.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ