Баке су сигурно знале трик или два.
Уколико правите домаћу супу, а нисте баш вични попут баке, онда вам се сигурно десило да на крају куванја, супа буде замућена. Да се то више не би дешавало, одајемо вам три трика који ће вам избистрити супу за трен ока.
Прочитајте још: ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења
Како избистрити супу?
1. Говеђа супа биће бистрија, ако јој док се кува додате љуске од јајета.
2. Беланце има способност да апсорбује чврсте честице, па ово својство може корисно да се употреби ако је говеђа супа мутна. Најлакше ће се избистрити ако јој се дода мало лупаног беланцета, остави 10-15 минута на топлом и онда процеди кроз густу цедиљку.
3. Желите ли да говеђа супа буде лепе боје и бистра, шаргарепу прво пропржите на мало масноће, а потом је додајте води у којој се већ кува месо са осталим поврћем за супу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ