Дани поста још увек трају, а овај укусни рецепт можете испробати већ данас.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Данашње јело је посно у складу са данима поста који још трају. А правимо пужиће са ајваром и младим луком.
Тесто је предивно. Спремају се лако и брзо, а ево и рецепта.
Прочитајте још: Засладите се домаћом посластицом: Посни кроасани са џемом и орасима (ФОТО)
У ванглицу ставите 20 гр квасца, 200 мл топле воде, 6 кашика уља и једну кашичицу шећера, промешајте да се квасац истопи, затим додајте мало по мало 360 гр брашна (меко, тип 400) и пола кашичице соли.
Замесите тесто, ставите ванглицу у кесу да надолази 15 минута. Затим премесите и оставите да се удвостручи.
Маргарина 110 гр, извадите 2 сата раније, да омекша и лепо га умутите са две кашике ајвара (ако заборавите, са феном за косу, омекша за 2 минута).
Прочитајте још: Савршена вечера за целу породицу: ПИЦА на другачији начин (РЕЦЕПТ)
Две везе младог лука, насецкјате на колутове, мало посолите и оставите да омекша.
Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците у правоугаоник, премажите мешавином маргарина и ајвара, затим равномерно распоредите млади лук.
Уролајте и сеците на око 4 цм дебљине. Поређајте пужиће у плех, обложен пек папиром. Оставите их да надођу 10-ак минута, па убаците у рерну загрејану на 220°-230°. Пеците их око 15, 20 минута у зависности од рерне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ