Ukoliko volite domaće supe, verujemo da volite i domaće rezance. Današnji recept je za njih.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Za domaće rezance potrebno je:
- 2 veća jaja (160+gr)
- 200 gr brašna
- prstohvat soli
Pročitajte još: Budi sva čula: Desert u čaši spreman za tren, sa samo nekoliko sastojaka (FOTO)
Priprema:
Na radnu površinu stavite brašno, u sredinu jaja i so. Jaja umutite viljuškom, pa polako dodajte malo po malo brašna. Testo će biti tvrđe.
Ako vam je teško da ga mesite, stavite ga u kesu na pola sata, zatim ga domesite. Testo mora biti glatko.
Od testa napravite jednu "ploču", stavite u kesu i ostavite sat, dva. Nakon što je odstojalo, prvo ga malo razvucite oklagijom, pa počnite da ga provlačite kroz mašinicu.
Počnite od najveće debljine na mašinici, kod Didi je to 7.
Provlačite ga kroz mašinicu, sve dok ne dođete do 3. Tada su taman, ni debeli ni pretanki.
Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)
Provucite testo još kroz deo za razance i to je to.
Možete ih koristiti sveže, ali ih možete i osušiti. Osušeni mogu dugo da stoje. Ukoliko nemate mašinicu, može i oklagijom, ali ne budu isti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU