За штапиће са белим луком потребно је око 20 минута за припрему.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 20 гр. квасца
- 150 мл. топле воде
- 50 мл. топлог млека
- 3 кашике уља
- 1 кашичица шећера
- 1 кашићица соли
- 370 гр. брашна меко тип 400
- 50 гр. маргарина
- 60 гр. путера
- 7 чена белог лука
- шака мирођије
Упутство за припрему
У ванглицу ставите квасац, толпо млеко, топлу воду, шећер и уље. Промешате да се квасац истопи. Када се квасац истопио додајете со, брашно и месите док не добијете лепо сједињену лоптицу. Тесто оставите да надолази око 30 минута.
Прочитајте још: Данашњи посни ручак: Потребна су вам ИНТЕГРАЛНА БРАШНА И КУПУС (ФОТО/ВИДЕО)
Када је тесто надошло изгледаће овако. Бели лук изрендајте на ситно ренде, а мирођију ситно исецкајте.
Премесите тесто, ставите на побрашњену радну површину и оклагијом развуците танку кору. Нарендајте маргарин и путер, затим ставите мирођију и бели лук и лагано притисните рукама преко теста. Тесто пресавите до половине...
Други део теста савите преко већ савијеног дела теста. Нарендајте остатак путера и маргарина. Поново преклопите тесто и оставите да одстоји 10 минута.
Прочитајте још: Освежите дом у духу ПРОЛЕЋА: Промените ове 4 ствари
Оклагијом развуците тесто, исеците и ролајте. Оставите штапиће да надолазе. Рерну укључите на 250 степени. Пре печења штапиће премажите месавином маслиновог уља и млека. Ставите штапиће у загрејану рерну и пеците их око 20 минута у зависности од рерне. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ